Hoe kunt u een lekkende kraan repareren

Spoed loodgieter Barendrecht tip

TIP: ZO KUNT U UW LEKKENDE KRAAN REPAREREN

Het geluid van een druppende kraan gaat u na een tijdje irriteren. Naast het vervelende geluid gaat er ook onnodig water verloren. Voor een lekkende kraan kunt u natuurlijk een loodgieter inschakelen. Wilt u het liever zelf proberen? Hier leest u hoe!

ONDERDELEN VAN DE KRAAN
Een kraan bestaat standaard uit een aantal onderdelen. Dit zijn een knop, sierhuls, leertje, moertje, pakking en kraanhuis. Wanneer het leertje na verloop van tijd slijtage vertoond, kan de kraan ondanks dat hij volledig dichtgedraaid is toch gaan lekken. Om de druppende kraan te stoppen moet u dan ook het kraanleertje vervangen.

HOOFDKRAAN
Om het leertje te kunnen vervangen moet eerst het water volledig afgesloten worden. Dit doet u door de hoofdkraan dicht te draaien. De hoofdkraan vind u vaak bij de meterkast, voor de watermeter. Het gaat om een rode of zwarte knop die rechtsom dichtgedraaid moet worden.

DE KRAAN VAKKUNDIG REPARREN
Als het water afgesloten is kunt u de knop van de kraan trekken en de sierhuls los draaien. Dit moet wel voorzichtig gebeuren, als er iets beschadigd ontstaat er later een nieuw probleem. Verwijder het leertje door de schroef los te draaien. Voordat u de kraan weer in elkaar zet, kunt u alle onderdelen goed reinigen en ontkalken. Plaats nu het nieuwe kraanleertje en monteer alle onderdelen weer.

By | 2017-10-05T14:00:37+00:00 October 5th, 2017|loodgieter Barendrecht|