Financieel

Geld verdienen met recyclen

Als je relatief makkelijk een zakcentje wil verdienen, kan je dit doen door te recyclen. Dat het hergebruiken van stoffen en producten goed is voor het milieu wisten veel mensen al. Waar minder mensen bij stil staan is dat er ook geld mee verdiend kan worden. Geld verdienen met recyclen hoeft niet eens moeilijk te zijn. Iedereen heeft bijvoorbeeld afval. Niet iedereen denkt daarover na, maar met een deel van dit afval kan geld verdiend worden. Flessen kunnen worden ingeleverd voor statiegeld, uit een oude computer kunnen nuttige onderdelen worden gehaald en zelfs oud papier is geld waard. Een andere manier van geld verdienen met recyclen, is het inleveren van metaal. 

 

Aluminium recyclen

Aluminium is een zeer sterke metaalsoort waar veel mee gedaan kan worden. Het wordt veel gebruikt voor auto’s en vliegtuigen, maar het kan ook onderdeel zijn van bijvoorbeeld je bankstel. Mocht je nu aluminium over hebben, zoals bijvoorbeeld de velgen van een oude auto, dan kan dit ingeleverd worden tegen een bedrag. Wat de aluminiumprijs is kan verschillen, dit wordt hieronder uitgelegd. Er zijn helaas ook dingen die niet zo snel geaccepteerd worden. Denk hierbij aan gasflessen, kluizen, fietsen, ernstig verontreinigde materialen en koelkasten.

 

Het winnen van aluminium is niet heel milieuvriendelijk. Als je het inlevert, verdien je dus niet alleen geld, je helpt ook het milieu. Aluminium is namelijk wel volledig recyclebaar. Wanneer het omgesmolten wordt bespaard het ook kosten ten opzichte van de reguliere winning. Aluminium wordt zo zelfs een goedkopere materiaalsoort dan koper en brons.

 

Aluminium prijs

Hoeveel je terugkrijgt voor het aluminium dat je inlevert, ligt aan wat je precies inlevert. Er wordt vaak een aluminiumprijs per kilogram gehanteerd, die verschilt voor bijvoorbeeld oud aluminium en nieuw aluminium. Verder is er ook geslagen aluminium, aluminium met een blank of lakprofiel, velgen gemaakt van aluminium, radiateurs van aluminium, gegoten aluminium en meer. 

 

De prijs wordt bepaald aan de hand van de LME-koersen. De London Metal Exchange is het wereldcentrum voor het in- en verkopen van metaal. De aluminiumprijs kan van dag tot dag veranderen, er is daarom niet eenduidig te zeggen hoeveel het inleveren van aluminium op zal leveren. De aluminiumprijs is de laatste paar maanden wel aan het stijgen. Om een indicatie te geven van wat er verdiend kan worden staat hieronder een tabel met de prijzen in januari 2021. Mocht je in één keer grote hoeveelheden willen inleveren, neem dan contact op met het bedrijf. Er kunnen dan hogere prijzen gelden.

 

Soort aluminium Prijs per kg
Nieuw aluminium €0,85
Oud aluminium €0,60
Aluminium lakprofiel €0,90
Blank aluminium profiel €1,10
Offset aluminium €1,00
Aluminium velgen €0,90
Aluminium draaisel €0,40

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *