stoomketel

Stoomketels en de voordelen ervan

Stoomketels worden vooral gebruikt in de industrie. Vooral bij het voortstuwen van schepen of het aandrijven van generatoren worden ze veel gebruikt. Maar ook kunnen stoomketels worden gebruikt bij het verwarmen van huizen, bijvoorbeeld bij een stadsverwarming. Ook bij het verwarmen van grote industriële installaties gebruikt men vaak stoomketels. Maar wat zijn nu de voordelen van het gebruiken van een stoomketel. Want er zijn toch nog genoeg andere manieren om warmte en energie op te wekken?

Een energiezuinige manier van energie opwekken

Het opwekken van energie met een stoomketel is een erg energiezuinige manier van energie opwekken. Het rendement van een stoomketel is erg groot. Dit betekent dat het een vrij duurzame manier is van energie opwekken. De energie die toegevoegd wordt aan de ketel staat bij een groot rendement vrijwel gelijk aan de energie die er geleverd wordt. Hierdoor gaat er weinig brandstof verloren en is het een duurzaam proces. Er zijn zelfs stoomketels die een rendement groter dan 100 procent hebben. Dit betekent dat er meer energie wordt opgewekt dan er is toegevoegd. Echt energiezuinig dus!

Het snel leveren van stroom

Een stoomketel die gebruik maakt van het waterpijp principe kan veel sneller stroom opwekken dan een ketel met een vuurpijp of een andere soort ketel. Dit is heel handig voor het verwarmen van de stad, omdat er snel temperatuurwisselingen kunnen optreden. Zo komt niet de hele stad in de kou te zitten. Er kan sneller stroom geleverd worden, doordat niet eerst alle brandstof opgestookt hoeft te worden. Hierdoor hoeft de ketel niet lang aan te staan voor hij gebruikt kan worden. Dit is ook handig bij het voortstuwen van schepen en het verwarmen van een industriële installatie.

Aanpassen aan de situatie

Een stoomketel kan je gemakkelijk aan laten passen aan de situatie. Het hangt af van de hoeveelheid stroom die je nodig hebt waar je de ketel op instelt. Door hem op een kleinere hoeveelheid stroom in te stellen, wordt deze stroom veel sneller geleverd. Als je dan een grote hoeveelheid stroom nodig hebt, stel je de ketel in op een grotere hoeveelheid. Hierdoor wordt deze stroom ook weer sneller geleverd. Zo heeft de stoomketel veel verschillende toepassingen. Wil jij ook een stoomketel kopen of een stoomketel huren? Bekijk de website

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *