Uncategorized

Vocht in de muur? Bel otl-lekdetectie

Last van vocht in de muur? Dan kunt u er baat bij hebben om een lekdetectie te laten uitvoeren door een professional. In deze blog vertellen we meer over wat een lekdetectie is, hoe het werkt en wanneer een lekdetectie nodig is.   

 

Wat is lekdetectie? 

Lekdetectie is het opsporen en detecteren van lekken. Dit wordt over het algemeen uitgevoerd als er vochtplekken op de muur zijn of wanneer men water opmerkt op de grond, langs de radiator of in de kelder. 

 

Hoe werkt lekdetectie? 

Er zijn verschillende manieren om een lek in de muur op te sporen. De meest gebruikte manieren zijn: 

 

  • Lekdetectie via infraroodcamera

Bij lekdetectie met een infraroodcamera of warmtecamera zoekt de specialist met een warmtecamera naar de lekkage(s). De hele muur wordt met de warmtecamera gescand. Als een bepaald stuk veel kouder is dan andere delen, dan kan dit wijzen op een lek. Het lekkende water koelt de muur namelijk af. 

 

  • Lekdetectie via geluidsgolven 

Ook kan een lek via geluidsgolven worden gedetecteerd. Met een ultrasone machine wordt bepaald waar het lek zich bevindt. Een vochtige plek zorgt namelijk voor andere geluidsgolven dan een droge plek. 

 

  • Lekdetectie via vochtmeting 

Met een vochtmeter wordt een vochtmeting van de muur uitgevoerd. Zo wordt gezocht naar de plek met de grootste vochtigheidsgraad. Dit is hoogstwaarschijnlijk de plek waar het lek zich bevindt. 

 

Wanneer is lekdetectie nodig? 

Ziet u vochtvlekken op de muur of heeft u last van de volgende problemen: 

  • een lek in uw muur?
  • een lek in uw cv?
  • een lek in uw toilet?
  • een lek in de vloer?
  • een lek in de riolerings- of afvoerpijpen?

 

 

Bel dan zo snel mogelijk een lekdetectie specialist zoals de otl-lekdetectie. Op deze manier kunt u het lek makkelijk en snel laten repareren en grotere schade aan uw woning voorkomen. 

One thought on “Vocht in de muur? Bel otl-lekdetectie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *