Wonen

Hout is weer belangrijk

Hout is weer belangrijk

Hout was een lange tijd flink uit de mode, hout zou niet meer goed genoeg zijn en er moesten naar alternatieven worden gezocht. Waar ze vroeger alle gebouwen, huizen en panden met hout bouwden moest dat de afgelopen jaren bij voorkeur met beton, beton zou makkelijker zijn, steviger zijn, minder onderhoud vragen en vooral langer mee gaan.

Hout weer terug in de runnig

Tegenwoordig is hout weer een geliefd materiaal om mee te bouwen, men is erachter gekomen dat het gebruik van hout toch een stuk minder invloed heeft op het milieu dan beton. Naast dat hout goed is voor het milieu, is het ook een materiaal dat een stuk makkelijker te bewerken is dan beton. Als een gat moet worden gemaakt voor een leiding kan deze bijvoorbeeld eenvoudig worden geboord met een boor, in betonnen gebouwen is het toch een stuk minder makkelijk om zo een leiding van boven naar beneden te leggen. Als hout wordt gebruikt tijdens het bouwen kan men beter wel kiezen voor een houtsoort dan mooi is en makkelijk te gebruiken is. Douglas hout is erg geschikt om bijvoorbeeld de afwerking te doen.

Douglas planken als afwerking

Nadat leidingen in een pand zijn gelegd moet het natuurlijk worden afgewerkt zodat de leidingen uit het zicht verdwijnen. De panelen die zijn bekleed met leidingen kunnen eenvoudig worden betimmerd met douglas planken. Het grote voordeel van douglas planken is dat deze makkelijk te bewerken zijn, het is een houtsoort dat zich goed laat bewerken met verschillende gereedschappen. Naast dat douglas hout makkelijk is, is het ook nog een heel mooie houtsoort die niet hoeft worden verborgen onder een laag verf door zijn warme bruinrode kleur.

Bron: houtdirect.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *