Bouw

Wat zijn palletwagens?

De kans is groot dat je ooit al eens hebt gehoord over zogenaamde palletwagens. Het is uiteraard eveneens mogelijk dat je al eens hebt gehoord over één van de andere benamingen die ervoor bestaan. Denk hierbij dan aan de zogenaamde palletwagens of de transpallet. Het gaat hierbij in elk geval telkens om hetzelfde vervoermiddel. Voor dit vervoermiddel geldt dat ze gebruikt wordt voor het vervoeren van lasten, evenals goederen op pallets. Bij het kopen van een dergelijke pompwagen dien je er rekening mee te houden dat de maximale hefhoogte slechts 15 tot 20 centimeter kan bedragen. Wil je hier graag meer over ontdekken? Lees dan zeker verder! 

Welke mogelijkheden zijn er op de markt terug te vinden?

Als je van plan bent om over te gaan tot het kopen van een pompwagen zal je om te beginnen vast moeten stellen dat er op de markt best een groot aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Enkele zaken waar je absoluut rekening mee moet houden bij het bekijken van de verschillende palletwagens is absoluut het verschil in uitvoering. We maken een onderscheid tussen:

  1. Handpalletwagens;
  2. Elektrische palletwagens;
  3. Elektrische palletwagens met meerijdplateau;
  4. Een zogenaamde meeneemstapelaar;

Tegenwoordig gaat de keuze van heel wat bedrijven ernaar uit om gebruik te gaan maken van een elektrische pompwagen die is voorzien van een meerijdplateau. Voor een dergelijk exemplaar geldt uiteraard dat ze zoals de naam al aangeeft elektrisch wordt aangedreven. Dit betekent dat het heffen volledig elektrisch gebeurt, maar de last ook elektrisch wordt verplaatst. Voor de persoon die verantwoordelijk is voor de bediening geldt dat hij of zij gewoon op het plateau kan rijden. Dit maakt het gebruik van een dergelijk exemplaar eigenlijk alleen maar nog interessanter. 

Let op de banden voor de palletwagens 

Sta je op het punt om palletwagens aan te schaffen? In dat geval dien je er wel rekening mee te houden dat er een keuze moet worden gemaakt tussen verschillende soorten banden. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de zogenaamde polyurethaanband. Deze staat erom bekend geschikt te zijn voor nagenoeg alle oppervlakken. Ze wordt vaak aangeraden bij een zware belading en daarnaast realiseert ze een hoog rijcomfort. Bovendien zijn deze banden ook erg slijtbestendig. Andere opties op vlak van banden waar je voor kan kiezen zijn de volgende:

  • Rubberen banden;
  • Nylon banden;

Voordat je over gaat tot het kopen van één van de verschillende banden voor palletwagens dien je altijd goed de eigenschappen van de verschillende exemplaren tegenover elkaar af te wegen. Enkel en alleen op die manier zal je finaal namelijk met zekerheid de beste keuze maken. 

Heel wat zaken om rekening mee te houden!

Het aanschaffen van palletwagens mag op het eerste gezicht dan wel vrij eenvoudig lijken, zoals de informatie op deze pagina je ongetwijfeld duidelijk heeft gemaakt zijn er wel best een aantal zaken waar je rekening mee zal willen en moeten houden. Alleen wanneer je voldoende tijd investeert in het vinden van de beste pompwagen voorzien van de beste eigenschappen voor jouw situatie zal je daar uiteraard het meeste genot uit weten te halen. Zoveel spreekt voor zich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *